Friday, November 20, 2009

K-Fest


K-Fest or Mahallah Khadijah Festival telah berlangsung dari 16-19 Sept 2009. Program yang berlangsung selama 4 hari bertujuan untuk memupuk ukhwah dikalangan penghuni Mahalah Khadijah disamping untuk mencungkil bakat2 terpendam mereka dlm menjalankan perniagaan, kebudayaan, kesukanan dan juga kepimpinan. Antara program dijalankan ialah ceramah bertajuk "Syoknya Dating", "Cultural Night", Hisbah Sale dan sebagainya.


Banyaklah juga gerai2 yg menjual pelbagai barangan antaranya mnjual baju, tudung, kerepek, rojak buah dan sebagainya. Harganya juga berpatutan. Bagi menyokong program student ni, saya pun adalah gak membeli beberapa helai tudung n baju...hehehe...


Masa Cultural Night pelajar dihiburkan dengan acara dikir barat dari group student diimport khas dari UM. Musolla yg mulanya agak kosong, mula dipenuhi pelajar2 bila diumumkan persembahan "male dikir barat presentation". Rata2 pelajar terhibur dengan persembahan dikir barat yg diselitkan mesej2 yg positif. Seterusnya program diteruskan oleh persembahan dari pelajar.


Sebagai penasihat program ini, saya mohon maaf di atas segala kekurangan/kelemahan sepanjang program ini. Ini pengalaman pertama menjadi penasihat program yg agak besar. Bak kata kawan2 saya macam mak pengantin. Hehehe...dan tak lupa kepada MRC dan hisbah committee yg bertungkus lumus utk menganjurkan program ini. Dan juga kepada pelajar KC yg memberikan kerjasama dlm penyertaan mereka dlm program yg dianjurkan. Kepada rakan2 fellow sekalian, terima kasih di atas sokongan...


Walaupun agak terkilan sebab hisbah saya tarik dari di saat akhir untuk persembahan "Cultural Night" tapi banggalah jugak sebab Ina n frenz dari bilik 139 dapat hadiah no 1 untuk Bilik Terbersih. Tahniah....keep up the room clean ya walaupun dah habis competition...


Akhirnya, acara penutup dilancarkan dan saya diberikan amanah oleh prinsipal bagi merasmikan acara penutup itu. Bila tiba time berucap semua yg ada dlm teks hilang dalam ingatan. Ya Allah...nasib baik tak ramai student. Kena banyak practise lagi ni.Jadi cakap jelah apa yg terlintas dlm kepala. Lega bila K-fest dah berakhir...yg memberiku satu lagi pengalaman dalam hidup ini.

3 comments:

NANAsanusi said...

wahh..dluh time kami takdok pon k-fest..jeles ni..
huhu..

aini said...

hai nana. lama tak update blog? dulupun adalah. dulu kita panggil mahallah khadijah open day.

NANAsanusi said...

hai..owh..tuka name je la..
haah,lame tak update.otak ni tak terkluar idea nak menaip pe..
hee..ske view blog org je.. ;-)