Saturday, October 31, 2009

Kita Hanya merancang....

Belajar sambil bekerja memang banyak cabarannya. Itulah kesimpulan yang dapat saya buat selepas 5 semester menuntut di UiTM. Cabaran dari tempat kerja, keluarga dan yg utama dari dlm diri sendiri.

Sepatutnya kena hantar thesis on 26 Oct yg lepas. Tapi nak buat camne banyak lagi yg tak siap. Tak laratlah nak rushing2. Takpelah biar lambat asalkan research yg dihasilkan bermutu.(Hopefully). Kita hanya mampu merancang tapi hanya Tuhan yang menentukan. Think positive. So, extend lagilah satu semester untuk siapkan thesis tu.

Semalam semasa gathering engine dept. dapatlah berbual2 dengan rakan2 yg juga sedang menyambung pelajaran.(Lama gila saya lepak kat sana dr 11.15am-12.50pm rasanya). Sebenarnya nak distribute questionnaire untuk lecturer yg guna e-learning. Susah betul nak cari yg guna e-learning kat CFS ni. At last, jumpa sorang je.

Masa borak2 tu, adalah member ni yg semester akhir kat UM. Projek dia dah siap, tinggal exam je. Sebab dia buat coursework basis. Tak yah buat thesis. Seronoknya tengok orang dah habis. Saya? Ada 6 bulan lagi. Saya boleh lakukan!(bak kata Kapten Boleh)

No comments: