Saturday, May 23, 2009

My Blog New Look

I spent two days, yesterday and today to change my blog's background. Hope you all like it. I also add a few gadgets like clock, shout box and traffic. I think , it is very interesting things to do. It is very nice to see all the lovely and beautiful background. And the hard thing to do is to choose the suitable background. And I finally choose the butterfly background.

When we do something we like, sometime we didnt realize how many hours time we had spent doing it. For example, last night, I start do all the changes to my blogs at 9 pm. I stoped about 1 am. But it is really enjoyable time and I really satisfied with the result. Hehehe...

BM version:

Di mana ada kemahuan, di situ ada kejayaan. Sebenarnya, saya pun tak arif macammana nak add gadget tu. Tapi itu sebenarnya bukan masalah. Search je kat yahoo: how to add ...., dan kita pun dapatlah jawapannya.

Background dari thecutestblogontheblock.com memang sangat cute, sampai rambang mata nak pilih yang mana. Sesiapa yang nak cari background yang cantik2 bolehlah pergi ke website tu. Untuk masukkan masa pulak boleh dapatkan dari ClockLink.com. Dan untuk shoutbox you all boleh pergi ke ShoutMix. Cara yang paling senang you all klik je kat sesiapa yang ada gadget tu tadi. Then pilih yang kita berkenan, copy code dan paste kat blog kita. Hehehe...Rasanya you all lagi pandai. Panduan ni untuk sesiapa yang baru nak berjinak ngan blog ni je. Yang dah pandai boleh pergi ke perenggan seterusnya. hehehe...

Kalau ada nak komen apa-apa, ataupun cadangan untuk menambah baikkan blog saya ini, pandangan anda di alu-alukan.

3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

cantekkkk kak ani...good work...

aini said...

tq. awak punya lagi cantik...

NANAsanusi said...

nice n simple....hehehe..
pink plus ijau..
hee..